Kayıtlar

Aralık, 2016 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Prairie Kingsnake / Çayır Yılanı , Kral Yılan

Resim
This Is Fairly Snake Common Snake Over Most Of The State.Overall Color Is Tan , Brownish-Gray Or Greenish-Gray .Numerous Dark Blotches Down The Back and Sides Are Brown , Reddish or Greenish -Brown.The Belly Is Yellowish-Tan Covered By Blocky, Brown Markings.Length Averages From 30 to 42 Inches.The Prairie Kingsnake Lives In Prairies and Open Woods As Well As Rocky, Wooded Hillsides.Kingsnakes Are Known For Their Ability To Eat Other Snakes İncluding Venomous Species And Are İmmune To The Venom Of Copperheads,Cottonmouths And Rattlesnakes.Other Foods İnclude Lizards , Small Rodents And Occasionally , Birds.Kingsnakes Kill Their Prey By Constriction.Young Or Newly Hatched Prairie Kingsnakes Have Round Markings On  Their Back (see inset) While Copperheads Have Hourglass-Shaped Markings.

Ankara Antlaşması 20 Ekim 1921

Resim
Fransa İle TBMM Arasında Yapılmıştır. Bu Antlaşmaya Göre ; Antlaşmanın İmzalanmasıyla Taraflar Arasındaki Savaş Sona Erecektir. Türkiye-Suriye Sınırı , İskenderun ve Hatay İlleri Dışarıda Bırakılacak Şekilde Belirlenecektir. İskenderun ve Hatay İçin Özel Bir Yönetim Kurulacaktır.Türkçe Resmi Dil Olarak Kalacaktır. Fransa, Hatay Haricinde İşgal Ettiği Toprakları Boşaltacak. Caber Kalesi Türkiye'nin Mülkü Olarak Kalacaktır. Ankara Antlaşması'nın Önemi: İlk Kez Bir İtilaf Devleti , Türkiye'yi ve Misakımilliyi Resmen Tanımıştır. Dünya Savaşı Öncesi Kurulan İtilaf Devletleri Bloğu Parçalanmıştır. Hatay'ın Yönetimi Fransızlara Verilmiştir. Hatay, Batum'dan Sonra Misakımilli'den Verilen İkinci Tavizdir.

Otlukbeli Savaşı (1473)

Resim
Osmanlı Devleti Doğudaki En Büyük Rakiplerinden Biri Olan Akkoyunluları Etkisiz Halde Getirdi.Osmanlı Sınırları Doğu Anadolu'ya Kadar Genişledi.Doğu'da İlk Kez Bu Savaşta Top Kullanıldı.Karamanlılar Osmanlı Hakimiyetine Girdi.Orta Doğu Yolu Osmanlıya Açılmış Oldu ve Doğudan Gelebilecek Tehlikeler Azaldı.Osmanlı Bu Savaş Sonucunda Trabzon,Sinop ve Amasra Gibi Önemli Limanlara Sahip Olmuştur.Akkoyunlu Devletinin Yerine İran Merkezli Olmak Üzere Safevi Devleti Kuruldu. 16.12.2016