Kayıtlar

Ekim, 2017 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İnşirah Suresi

Resim
1,2,3-(Ey Muhammed!) Senin Gönlünü (İlim ve Hikmetle) Genişletmedik Mi ? Belini Bükmüş O Yükünü Üzerinden Atmadık Mı ? 4-Ve Senin Şanını Yüceltmedik Mi ? 5-Muhakkak Ki Güçlükle Beraber Bir Kolaylık Vardır. 6-Elbette Güçlükle Birlikte Bir Kolaylık Vardır. 7-O Halde Önemli Bir İşi Bitirince Hemen Diğerine Koyul. 8-Ve Yalnız Rabbine Yönel.

Hümeze Suresi

Resim
1-Diliyle Çekiştirip Yüze Karşı Alay Edenin Vay Haline! 2-O ki , Mal Yığar ve Onu Sayıp Durur. 3-Malının Kendisini Ebedi Kılacağını Sanır. 4-Hayır!Andolsun Ki O,Hutame'ye Atılacaktır. 5-Hutame'nin Ne Olduğunu Bilir Misin? 6-O Allah'ın Tutuşturulmuş Ateşidir. 7-Öyle Ki , Tırmanıp Yüreklerin İçine Girer. 8,9-Hiç Şüphesiz Ki O Ateş , Onların Üzerine , Uzatılmış Sütunlarla Kapatılacaktır.

Griffonlar

Resim
mit.Yunan Mitolojisinde Söylence Kuşları.Aslan Gövdeli,Kartal Pençeli,Kuş Başlı ve Uzun Gagalı Yaratıklar Olup Apollon'un Bekçileridir.Bir Başka Söylenceye Göre De Kanatlı,Kartal Pençeli ve Gagalı Aslanlar Olup Zeus'un Kutsal Yaratıklarıdır.Yunanca Gryps Sözünden Gelmekte Olup Başta Yunan Mezopotamya,Hint Mitolojisi Olmak Üzere Pek Çok Mitolojide Altın Yataklarının Bekçisi Olarak Rastlanan Yaratıklar Yüreklilik ve Gücün Simgesi Olarak Çeşitli Dönemlerde Ressamlara Esin Kaynağı Olmuştur.

Guernica

Resim
Pablo Picasso'nun İspanya İç Savaşı Sırasında Yıkılan Guernica Kenti'nin Yaşadığı Felaketten Esinlenerek Yaptığı Tablo.Baskların Geleneksel Siyasal Başkenti Sayılan 15 Bin Nüfuslu (1970) Guernica Franco'ya Yardım Eden Alman Condor Lejyonu Uçaklarınca Bombalandı.İnsancı ve Devrimci Kişiliğiyle Olaya Derin Bir Tepki Duyan Picasso Aynı Yıl Dev Boyutlu (8x3.5m) Guernica Tablosunu Gerçekleştirdi.Eserde Kaba Güç ve Savaş Vahşeti Karşısında Duyduğu İğrenmeyi Kendi Kişisel Simgesel Diliyle Çarpıcı Biçimde Yansıttı.Dikkatli Bir İncelemeyle Anlaşılabilen Tabloda Çığlık Atan Kadınlar ve Ölü Çocuklar Arasındaki Minotaurus Boğası Kaba Gücün Yol Açtığı Vahşeti Simgeler.Picasso Tabloyu Kübizm Kökenli Biçem Anlayışıyla Oluşturdu.1937 Dünya Sergisi'nde İlk Kez Gösterilen Tablo Daha Sonra New York Modern Sanat Müzesi'ne Kondu.1981'de İspanya'ya Verilerek Madrid'de Prado Müzesi'nde Sergilenmeye Başlandı.

Gulf Stream

Resim
Atlas Okyanusu'nun Kuzeyinde Oluşan ,Kuzey Amerika Kıyılarından Doğu Yönüne Akan Sıcak Su Akıntısı.İlk Kez 1513'te İspanyol Denizci Ponce De Leon Tarafından Farkedildi.Meksika Körfezi'nden Çıkışında Florida Akıntısı Diye Anılır, Florida Boğazı'ndan Geçtikten Sonra ABD'nin Güneydoğu Kıyılarını İzler.Kuzey Carolina Eyaleti'nin Doğusundaki Hatteras Burnu'nda Kıyıdan Ayrılarak Kuzeydoğuya Yönelir.Bu Arada, Soğuk Labrador Akıntısı İle Birleşip Genişleyerek Atlas Okyanusu'na Katılır.Kuzey Atlantik Akıntısı'ndan Değişik Olan Gulf Stream , Batı Kuzey Avrupa Kıyılarında Ilıman Bir İklimin Oluşmasını Sağlar.