Caffeine,Kafein

Kimyasal Formülü C8H10N4O2 (Trimetilxantin). Alkoloid Grubundan Azotlu Organik Bileşik. Tüm Dünyaya Yayılmış Birçok Bitki Türünde Özellikle Kahve,Çay,Paraguay Çayı, Kola Cevizi ve Kakaoda %1.5 Oranında Bulunur. 
Kafein İğne Şeklinde Kristalleşir ve Zamanla Suyunu Yitirerek Beyaz Bir Renk Alır. 235-248 Santigrat Derecede Erir.178 Santigrat Derecede Bozulmadan Süblimleşir.Turnusol Kağıdına Karşı Etkisizdir.Kokusuz Olup Keskin Bir Tadı Vardır. Suda ve Alkolde Oldukça İyi Çözünür. Tıpta Merkezi Sinir Sistemini Uyarıcı ve İdrar Getirici İlaç Yapımında Kullanılır. 
Kafein Merkezi Sinir Sistemini Uyarıcı Eskisinden Dolayı Kafein İçeren İçeceklerin Fazlaca Kullanımı Zararlıdır.Zamanla Sinir Hastalıkları, Ülser ve Uykusuzluk Problemlerine Neden Olabilir.Ve Kafein Zamanla Bağımlılık Yaptığı İçin Fazla Kullanımı Zararlıdır. 



Görsel Genel Kültür Ansiklopedisi İSL/KAP 12 SAYFA 4702 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Saltukname

Hamparsum Notası